Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Kore Hakkında Eğlenceli Bilgiler

Haziran 24, 2016 korepirinci 0 Comments Category : , ,


Kore'deki yaygın inanışlar, ilginç gelenekler devamında..


***


Hava sıcaklığı ve yemekler arasında bir ilişki varmış..
Koreliler hava soğuk olduğunda soğuk yiyecekler, hava sıcak olduğu zamanda sıcak yiyecekler yiyorlarmış. Bunun nedeni kişinin vücut sıcaklığı ile yedikleri arasında keskin bir fark olmasının doğru olmadığını düşündükleri içinmiş. Yani bizim yaptığımızın tam tersini yapıyorlarmış..

***


Bebeğin ilk doğum günü kutlaması.
 Bebeğe hanbok ve Kore'nin özel şapkasını giydirilir. Doğum günü pastası yerine yosun çorbası, meyve, pirinç keki gibi yiyecekler servis edilir.Bu kutlamadaki asıl amaç bebeğin kaderini, bahtını belirlemektir. Aile bir masaya bir kaç eşya koyar ve bebekten bir tanesine yönelmesi, ilgi göstermesi beklenir. 
Çocuk bir fırça ya da kitap alırsa  akıllı olacağına, para alırsa  zengin olacağına,  yiyecek alırsa  aç kalmayacağına,  iplik alırsa uzun bir ömür yaşayacağına inanılır.

***


Koreliler kan gruplarının kişilikle alakalı olduğuna inanırlar.
Kore'de kişinin kan grubunu sormak normaldir. Kan grubunun, kişilik özellikleri ve uyumluluk düzeylerinin belirlenmesinde önemli bir yeri olduğuna inanırlar.

***


Lise öğrencilerine milli sınavdan önce şeker verirler..
Aileler çocuklarının iyi bir okula yerleşebilmesi için bütçelerinin yaklaşık %10' unu eğitim için ayırırlar. Anneler ulusal sınav için çocuklarının baskı altında olduklarını düşündükleri için tapınaklara giderler.
Sınav günü aileler arkadaşları ve yakınlarıyla lise önlerinde toplanırlar. Çocuklarına Kore'nin geleneksel şekerlerinden verirler ve sınavda başarı getireceğine inanırlar.

***


Kore'de Google pek kullanılmamaktadır..
Bilgiye daha kolay ulaşmak isteyen Koreliler için Google' ın düzeni basit kalıyor. Bu yüzden de pek tercih edilmiyor. En popüler arama motorları ise Naver veya Daum'dur. Ana sayfaları haberler, hava durumu, alışveriş ürünleri, yeni filmler gibi bilgilerle donatılmıştır.



RELATED POSTS

0 yorum